Online Qigong lessen

Ikkiwell logo

Zacht bewegen bij je thuis. Via Zoomcall op je computer.

Wanneer? Elke maandag van september tem juni (met uitzondering van schoolvakanties).

Wat is Qigong?

Qigong is een Chinese bewegingsleer. Het zijn de zachte basis bewegingen van Tai Chi. Dus zonder de gevechtstechnieken. De naam ‘Qigong’ kun je opslitsen in ‘Qi’, wat ‘energie’ betekent en ‘gong’, wat ‘de leer van’ betekent. Je leert je lichaam beter gebruiken zonder teveel op je spieren te werken. Je leert bewegen in een ontspannen staat waardoor je minder energie nodig hebt.

Qigong kun je ook overal doen (zelfs op een stoel!) en je hebt er ook geen speciale kledij of schoenen voor nodig. (Je kan zelfs je schoenen uit doen als je dat prettiger vind.) De oefeningen zijn zacht en eenvoudig. De bloedcirculatie komt op gang, de lymfevocht kan mee vloeien op de stroming, gewrichten wordt losgemaakt en ‘gesmeerd’.

Met Qigong beweeg je elk aspect van je lichaam. Dat kun je dan ook weer niet zeggen van een wandeling. Met Qigong verleg je je focus telkens op verschillende lichaamsdelen. Zo hebben je schouders en je romp ook wat van de actie. En omdat bewegingen ook steeds herhaald worden kom je in een rustige staat van zijn. Een meditatieve geest door ontspannen in beweging te zijn. We trainen ook om de focus van die geest niet te verliezen in problemen of het huishouden, maar blijven met de aandacht het lichaam invoelen wat een helend effect heeft bij stress en onrust.

Ik ervaar vermoeidheidsklachten, kan ik mee doen?

Als ervaringsdeskundige met extreme vermoeidheid heb ik ervaren dat Qigong heel heilzaam kan zijn in het verbeteren van de klachten. Zelf heb ik vermoeidheid in de zwangerschap tot Corona en zelfs kankertherapie (chemo en bestralingen) meegemaakt.

Om die reden bied ik vooral online sessies aan. Ik vind het zelf heerlijk dat je gewoon je pc op zet en je niet te ver moet verplaatsen. De drempel om toch even mee te doen is kleiner want je hoeft niet te rijden. Niet nodig om opvang te voorzien. en ook even een stoel kunt bijnemen wanneer het moeilijker gaat.

Het is ook een mentale stok achter de deur om je toch even op te frissen omdat je toch in contact komt met mensen. Ook al ben je thuis. En het contact met de mensen voor of na de sessie een heerlijke ondersteuning. Ook al ben je vaak thuis, je loopt de muren niet op van eenzaamheid.

Doe je enkel online sessies?

Mochten er Qigong-in-het-bos dagen aankomen, dan laat ik het weten. Meestal is dit tussen april en augustus.

Vanaf 15 mensen bied ik ook sessies aan op verplaatsing. Neem even contact met me op.